Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΔΣ εν όψη απεργίας των Καθηγητών ΜΕ

Φίλες-οι Γονείς και Κηδεμόνες.

Την Παρασκευή το ΔΣ του Συλλόγου είχε συνάντηση με την Διεύθυνση του 26 ΓΕΛ
και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διδασκόντων,  εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκινούν απο αύριο οι Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατανοούμε τον αγώνα των Καθηγητών οι οποίοι βάλλονται απο την κρίση όπως το
σύνολο των δημοσίων λειτουργών και θέλουμε να μπορούν να ασκούν το λειτούργημα τους με αξιοπρέπεια και όχι σε συνθήκες ένδοιας και εξευτελισμού.

Απο το σύνολο των αιτημάτων των Καθηγητών συμφωνούμε με αρκετά (άλλα δίκαια και άλλα αυτονόητα) τα οποία αποτελούν πάγια αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και της Κοινωνίας για αποτελεσματική δωρεάν δημόσια παιδεία.

Παράλληλα ανάμεσα σε άλλα αιτήματα μας, θεωρούμε λογικό να υπάρχει δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση των Διδασκόντων και κάλυψη των κενών στα σχολεία βάσει των αναγκών των μαθητών καθώς και να διατηρηθεί η δυνατότητα επιλογής δεύτερης και τρίτης ξένης γλώσσας (Γαλλικά - Γερμανικά).

Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντικό το θέμα της διασφάλισης της ασφάλειας των παιδιών μας, η οποία μετά την κατάργηση των φυλάκων, αποτελεί για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θέμα πρώτης προτεραιότητας και αρχίζουμε άμεσα παρεμβάσεις και κινήσεις προκειμένου να αρθεί η σχετική απόφαση, ώστε τουλάχιστον κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου (8πμ-2μμ) να υπάρχει ένας φύλακας στην κεντρική είσοδο του 1.200 παιδιών σχολικού συγκροτήματος.
Αν δεν εισακουστούμε θα περάσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Θα παρακολουθούμε καθημερινά την εξέλιξη της απεργίας και θα σας ενημερώνουμε
μέσω του site μας www.26gym.gr

Με εκτίμηση εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Λυκείου Αθηνών,
το Δ.Σ. :
ο Πρόεδρος Θεοδόσης Μάλαμας - η Αντιπρόεδρος Μόνικα Καλαρά,
η Γραμματέας Δέσποινα Κάκαλη Καρατζά - ο Ταμίας Γεράσιμος Ζώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου